logo civil care 250

 Ontwerp zonder titel 52

Bio Yna Pothoven

In 2015 ontmoette ik Linda VogtlÃĪnder en Sander van Arum. Ik was destijds voorzitter van het multidisciplinaire casusoverleg van het MDCK in Kennemerland en vond het een enorme uitdaging om in multidisciplinair verband resultaatgericht te werken. Het maken van een plan van aanpak met hulpverlening lukte nog wel. Hoe kom je echter tot stabiele veiligheid als het maanden onveilig blijft? Hoe bereik je gezamenlijk met het gezin positieve resultaten? Hoe overbrug je tegengestelde visies tussen hulpverleners die ieder vanuit hun eigen expertise iets anders vinden?

Linda heeft mij samen met een aantal collega's in de regio getraind in de GIPS methodiek, de voorloper van de TOP-3 methodiek. De methodiek gaf mij handvatten te focussen en resultaatgericht te werken in multidisciplinair verband. De GIPS-methodiek is doorontwikkeld in de meer praktische TOP-3 methodiek. Ik heb mij aangesloten bij Civil Care omdat ik ervan overtuigd ben dat het werken met de TOP-3 methodiek hulpverleners en betrokkenen bij huiselijk geweld, kindermishandeling of seksueel geweld helpt effectiever samen te werken.

Naast mijn trainerschap bij Stichting Civil Care werk ik als manager bij Veilig Thuis. In de trainingen breng ik mijn kennis en ervaring met het voorzitten van multidisciplinaire overleggen, de werkwijze van Veilig Thuis en de samenwerking met gemeenten en tussen partners en Veilig Thuis in.

terug naar Ons Team